У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у уторак, 28. марта, изложбу графика под називом "Из дубине", младих уметница из Београда Иве Димитријевић, Исидоре Јанцић и Тамаре Агић. Уз отварање изложбе присутни ће имати прилику и да присуствују презентацији дубоке штампе - бакропис и акватинта.

Ива Димитријевић рођена је 1999. године у Београду. Завршила је IX Гимназију "Михаило Петровић Алас", а дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду, сликарски одсек у класи Бранка Раковића. Тренутно је на мастер студијама на истом смеру, у класи професорке Биљане Ђурђевић. Излагала је на више изложби у Србији и иностранству.

Исидора Јанцић рођена је 1999. године у Гњилану. Завршила је XIII Гимназију 2018. године, након чега је уписала Факултет ликовних уметности у Београду, сликарски одсек. Дипломирала је на сликарском одсеку у класи редовног професора Добрице Бисенића. Уписала је мастер студије на графичком одсеку под менторством редовног професрора Катарине Зарић. Учествовала је у више групних изложби у Србији и иностранству, а имала је и три самосталне изложбе од којих је једна била у детињству. Добитница је три награде и једне похвале за графику.

Тамара Агић рођена је у Београду 1997. године. Завршила је V Гимназију у Београду. Дипломирала на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду у класи професора Добрице Бисенића 2021. године. Завршила је мастер студије графике у класи професорке Катарине Зарић, на Факултету ликовних уметности у Београду, 2022. године, где је тренутно на првој години докторских студија. Била је стипендиста Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта републике Србије за школску 2021/2022. годину. Од 2020. године активно излаже на изложбама у земљи и иностранству.

Отварање је заказано за 19.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"