Државни пут другог Б реда број 305 на деоници Врбас – Куцура, од суботе, 25. марта од 18.00 часова, поново ће делимично бити отворен за саобраћај, саопштено је данас.

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је данас у Палати Србије потписао уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије. Из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, претежно инфраструктурних пројеката на локалу, од чега је највише новца намењено за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова. Један од уговора којим се регулише отварање ЈУМ у локалној администрацији у општини Врбас, вредан 7,3 милиона динара, потписала је Тијана Алексић, заменица председника општине.

Скупштина општине Врбас заседала је у четвртак по 20. пут у актуелном сазиву.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписало је ликовни конкурс за предшколце и ученике основних школа са територије општине Врбас, фото конкурс за ученике старијих разреда основних школа, као и литерарни конкурс за  ученике основних школа на тему "КАДА БИ ПЛАНЕТА УМЕЛА ДА ГОВОРИ".

Поводом Међународног дана особа са Дауновим синдромом, који се обележава 21. марта, помоћница председника општине Врбас Јована Вујтовић, заједно са сарадницима, посетила је Николу Раичевића из Савиног Села и уручила му неколико хиљада чепова које прикупља у акцији "Чеп за хендикеп", те таблет на поклон.

На основу јавног позива за расподелу средстава у циљу подршке локалним самоуправама и градским општинама за успостављање јединственог управног места - ЈУМ, Министарство државне управе и локалне самоуправе донело је одлуку да општини Врбас одобри 7,3 милиона динара за реализацију овог пројекта.

Археолошка екипа Покрајинског завода за заштиту споменика културе од средине децембра ради на арехолошким локалитетима у општини Врбас, пренела је Радио-телевизија Војводине. То су локалитети који су угрожени изградњом пруге, а које је претходно Покрајински завод за заштиту споменика културе лоцирао и уцртао на мапу како би пре грађевинских радова на тим локацијама била обављења арехолошка ископвања и истраживања.

Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, заказала је за четвртак, 23. март, XX седницу локалног парламента. Према предвиђеном дневном реду, одборници ће разматрати 32 тачке. 

После реконструкције вредне 700.000 швајцарских франака, поново је за наставу отворена Основна школа "Светозар Милетић" у Врбасу. Школа, коју похађа више од 700 ученика, реконструисана је од темеља до крова. Радови су обухватали замену паркета, врата и прозора, реконструкцију санитарних чворова, унутрашњих и спољних зидова, изградњу нове спољне фасаде, замену комплетних инсталација и изградњу новог крова. Радови су делимично финансирани из општинског и покрајинског буџета, а комплетна замена столарије финансирана је у сарадњи Владе Србије и Владе Швајцарске Федерације.

Пензионери у општини Врбас од данас могу да се пријаве за Пензионерске картице у филијали Фонда ПИО Врбас. Како би свим пензионерима изашли у сусрет и омогућили им лаку и брзу пријаву, запослени у филијали Врбас радиће на шалтерима у продуженом термину, до 18.00 часова све до 31. марта. Примена Пензионерских картица биће омогућена пензионерима од 1. октобра, а до тада би требало да се заједно створи мрежа друштвено одговорних привредних субјеката који ће обезбедити посебне погодности за пензионере. 

Свим правним лицима на подручју Војводине, обвезницима накнаде за одводњавање, који имају отворене налоге на порталу еУправа, већ су достављена решења за текућу годину, саопштено је из ЈВП "Воде Војводине".

У оквиру пројекта доделе бесплатне помоћи намењене побољшању услова становања, пет интерно расељених породица са Косова и Метохије које су нови живот пронашле на територији општине Врбас, добиле су пакете грађевинског материјала за адаптацију стамбених објеката.

Након годину дана рада у просторијама Основне школе „Бранко Радичевић“, амбуланта Дома здравља „Вељко Влаховић“ у Равном Селу поново је почела да прима пацијенте у реновираном и сада модерно опремљеном простору. Општина Врбас обезбедила је шест милиона динара за реконструкцију објекта од темеља до крова, као и за опремање објекта. Отварању амбуланте  присуствовали су Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа, и др Горан Ђуровић, директор Дома здравља „Вељко Влаховић“.

НАЛЕД и Влада Републике Србије, уз подршку компаније Philip Morris, позивају неформалне тимове, стартапове, предузетнике, микро, мала и средња предузећа (ММСПП) и све оне који имају иновативне бизнис идеје или желе да трансформишу своје пословање увођењем нових технологија, да се у периоду од 03. марта до 03. маја 2023. пријаве за StarTech програм подршке иновацијама и дигиталној трансформацији привреде.

КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

23. мар 2023. КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у ут...

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

20. мар 2023. КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов фестивал деце песника у Савином Селу расписао је ...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

13. мар 2023. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", ра...

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

26. феб 2023. КУЛТУРА

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је...

Нове награде за Веселина Милићевића

22. феб 2023. КУЛТУРА

Нове награде за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, сатиричар, афористичар и песник за дец...