Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

Новинар, писац и преводилац Мухарем Баздуљ се 7. децембра у библиотеци у Бачком Добром Пољу представио публици својим новим романом "Квадратни корен из живота". У разговору са библиотекаром и књижевником Браниславом Зубовићем, Баздуљ је изнео своја позната мишљења о Андрићу, Кишу, Његошу, Селимовићу али и осталим актуелним темама по којима је познат као колумниста.

"Квадратни корен из живота представља покушај да се прича о историјским турбуленцијама и преломин годинама колективне југословенске судбине исприча кроз причу о једном човеку, његовом животу, љубавима, пријатељствима, разочарањима и поразима. Све што се у роману догађа гледамо његовим очима. Мени је у процесу писања било узбудљиво да уђем у његове ципеле, а прижељкујем да се слична емоција појави и код читалаца", рекао је Баздуљ.

"Баздуљ је већ препознатљив по вештом и узорном писању из првог лица једнине, но ниједан његов претходни лик није био толико слојевит и комплексан. Сергеј Бабић, Београђанин већ добрано загазио у педесете, креће на пут за Тузлу. Година је 2014, а он је у Тузли већ једанпут био, тачно двадесет година раније. Током три сата вожње, Бабић се присећа много дужег путовања ка истој дестинацији и прави биланс што властитог живота, што политичких и генерацијских промашаја. Пишући о политици, али достојно уметности романа, попут Исмаила Кадареа, са Болањовом способношћу да прикаже дух времена кроз описе интелектуалних котерија, Баздуљ је написао роман који се брзо чита и дуго памти.” – из рецензије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"