Радна група за ревитализацију ВБК наставила са радом

У Београду је претходне недеље одржан нови, редовни месечни састанак Радне групе за реализацију пројекта Ревитализација Великог бачког канала, на којем су општину Врбас представљали Милан Глушац, председник општине, и Наталија Трифковић, чланица Јединице за примену пројекта.

"Обавештени смо о напретку у припреми пројектно-техничке документације, као и о резултатима извршених геолошких и хемијских анализа. Како смо информисани, хемијске анализе су врло детаљно урађене и показале су неопходност третирања целокупне количине муља из канала, за разлику од претходних предлога који су узимали у обзир само део муља, и то на монтираном постројењу за потребе истог. Задовољни смо што се на овим састанцима Радне групе сваки пут потврђује да је приступ у раду тима експерата веома аналитичан и систематичан, а укљученост различитих институција у све активности тима експерата даје нам сигурност да ће процес ремедијације и ревитализације канала бити урађен на најбољи могући и најбезбеднији начин. Наше присуство и учешће у праћењу реализације пројекта усмерено је, пре свега, на контролу мера које ће се спроводити у циљу праћења утицаја процеса чишћења на околину", рекао је након састанка Глушац.

Учесници састанка информисани су да су досадашњи резултати постигнути на основу анализе 120 узорака седимената, уградње 28 пиjезометара - справе које служи за мерење подземних вода и компресивности течности, затим анализе 39 од 60 узетих узорака отпада, те испитивања 15 бактериолошких и 25 узорака површинских и подземних вода, која и даље трају.

Чланови Радне групе за реализацију пројекта Ревитализација Великог бачког канала су експертски тим Помоћ у припреми пројекта - PPF8 Делегације Европске уније у Србији, надлежна републичка и покрајинска министарства и секретаријати, и општина Врбас. 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"