Република Србија
Председник општине
Број:06-3-8/2019-II-02
Дана: 10.01.2019.

На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08-др закон, 41/09, 112/15 и 80/17), и члана чл.1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини («Службени лист општине ВРБАС» број 12/2018), Председник општине Врбас је дана 10.01.2019. године донео:

З А К Љ У Ч А К

1.

Председник општине Врбас је дана 24.12.2018.године донео Одлуку о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у Општини Врбас број : 06-3-1578/2018-II-02 .

2.

Констатује се да су запослени у РГЗ Служби за катастар непокретности у штрајку, да ова служба у Врбасу није у могућности да изда извод из јавне евиденције непокретности, јер је служба искључена са централног сервера, заинтересована лица нису у објективној могућности да испуне услов из огласа, а који се односи на извод из јавне евиденције о непокретности као доказ о власништву најмање 0,5 ха пољопривредног земљишта за физичка лица (не старији од шест месеци); извод из јавне евиденције о непокретности и катастарски план као доказ о власништву пољопривредног земљишта које се граничи са земљиштем које је предмет закупа за физичка лица (не старији од шест месеци); извод из јавне евиденције о непокретности као доказ о власништву најмање 10 ха пољопривредног земљишта правног лица у катастарској општини у којој се налази земљиште које је предмет закупа (не старији од шест месеци).

3.

Све пријаве које стигну у писарницу Општине Врбас до 11.01.2019.године до 15 часова сматраће се благовременим и потпуним у погледу испуњености услова из Огласа наведених под тачком 2.овог Закључка, под условом да до дана јавног надметања буде достављена изјава понуђача оверена од стране надлежног органа (јавног бележника) о испуњавању овог услова, као и да у року од 15 дана од дана почетка поновног рада РГЗ, Службе за катастар непокретности Врбас сви понуђачи доставе доказе о испуњености услова, у противном уплаћени депозит се неће вратити, а уколико најповољнији понуђач не достави доказ о исупуњености услова у наведеном року сматраће се да је одустао од своје понуде, тако да ће се то јавно надметање сматрати неуспешним, такође уплаћени депозит му се неће вратити, а јавно надметање ће бити предмет огласа у другом кругу јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

4.

Форма изјаве може се преузети на веб страници Општине Врбас или у канцеларији Одељења за пољопривреду бр.12,13 и 14. Општинске управе Врбас.

Овај Закључак објавити у дневном листу " Дневник", на огласној табли Општинске управе Врбас, месним канцеларијама и на веб страници општине Врбас.

Председник општине,
с.р. Милан Глушац

КУЛТУРА

Вече руске културе у Гимназији