Обавештавамо грађане да ће се јавно гласање за избор пројекта који ће бити финансиран из средстава добијених по основу Наградне игре „Узми рачун и победи 2018“ обављати у просторијама свих месних заједница општине Врбас, као и просторији Канцеларије за младе општине Врбас од 06.06. закључно са 14.06.2018. године, сваког радног дана у периоду од 07 – 19 часова (06.06. , 07.06. , 08.06. ,11.06. , 12.06. , 13.06. и 14.06.). Право гласања имају пунолетни грађани са пребивалиштем у општини Врбас.

Пројекти за који ће се гласати су:

1. Опремање сензорне собе за потребе деце са инвалидитетом - у општини Врбас живи 218 особа, деце и омладине са инвалидитетом. Како би се смањио ризик од њиховог издвајања из биолошких породица, Општина је обезбедила адекватан простор за њихов свакодневни боравак у којем имају подршку специјализованих служби. У организованом окружењу и уз надзор, деца могу и изван породице да задовоље развојне потребе, стекну и развију животне вештине, личну и друштвену одговорност. Да би им се пружила услуга која до сада није постојала у Врбасу, објекат у којем бораве је потребно опремити сензорном собом. То је иновативна метода рада са децом са различитим развојним поремећајима. Састоји се од опреме и справа које служе за подстицање дететових чула и способности. Користи се у терапији деце са аутизмом, поремећајима сензорне интеграције. Сензорна соба код детета ствара осећај сигурности и смирује га, подстиче на учење, поспешује концентрацију, унапређује комуникацијске вештине, спречава честе и нагле промене расположења и неодговарајуће реакције, побољшава самоконтролу, побољшава квалитет живота деце. Деца и млади са инвалидитетом повећали би своје капацитете и компетиције за самосталан живот. Чланови породице имали би времена да се радно ангажују како би побољшали материјални положај своје породице.

2. Сређивање трибина и санирање терена „Јасике“ и „Виногради“ - на спортским теренима „Јасике“ и „Виногради“ осим редовних рекреативних и спортских активности, одржавају се и бројне културне манифестације, спортски турнири, музичке и фолклорне приредбе. У циљу задовољења потреба корисника терена потребно је извршити низ грађевинских радова и обновити постојећу опрему на трибинама која је дотрајала. Пре свега неопходно је асфалтирати поједине делове терена и обложити трибине штафлама како би се публици омогужило да прати догађања.

3. Уређење Центра за физичку културу „Драго Јововић“ - Центар за физичку културу „Драго Јововић“ је комплекс који поседује велику и малу халу, теретану, стрељану, куглану, стонотениске сале, отворене спортске терене, зимски и летњи базен, ресторан са две сале, кафе баром. Имајући у виду велики број манифестација које се током године одрже у Центру за физичку културу постоји потреба за његовим уређењем – пре свега замена седишта у халама и набавка лежаљки за базене. Како Центар поседује и смештајне капацитете идеја је да се омогући и услуга доручка, те је неопходно набавити кухињску опрему, пре свега фрижидере. Циљ Центра је пружање врхунске услуге, квалитетног смештаја и великог избора за одмор и рекреацију корисника.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"