Одржан 59. Фестивал музичких друштава Војводине

Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине, Културни центар Врбаса и Културни центар "Брана Црнчевић" из Руме организовали су у Врбасу 59. Фестивал музичких друштава Војводине. Фестивал је био бијеналног карактера, прошле године је одржан фестивал оркестара и хорова, а ове године је то био скуп најквалитенијих фолклорних ансамбала, који су прошли врло строге општинске и регионалне селекције. Наступала су друштва из Зрењанина, Инђије, Старе Пазове, Нових Бановаца, Руме, Бачке Тополе, Нове Пазове, Сомбора, Панчева, Крчедина, Бешке, Сивца и Врбаса.

"Врбас је по први пут домаћин овако једном угледном фестивалу. Наша намера је да редовно подржавамо манифестације које су део наше традиције, културе и идентитета. Желимо да Врбас буде центар фолклора и завршетком градње сеоских домова културе, по чему смо јединствени у Војводини, стварамо услове за очување наше народне баштине”, рекао је приликом отварања фестивала Предраг Ројевић, председник општине Врбас. Он се захвалио Мирославу Илићу, помоћнику покрајинског секретара за културу, и Саву Мучибабићу, предстеднику Савета уметничког стваралаштва аматера Војводине, за помоћ у организацији и подшку у доношењу одлуке да Врбас буде домаћин такмичењу фоклораша.Ројевић је подсетио и на серију успеха Фоклорног ансамбла Културног центра Врбаса, посебно апострофирајући 12 златних и неколико сребрних и бронзаних одличја које су играчи донели свом граду, "проносећи свуда његово име".

Иначе, Фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса освојио је на 59. Фестивалу музичких друштава Војводине златно одличје са 96,33 бодова и пласирао се на Републичку смотру фолклорних ансамбала у Обреновац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"