Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

Недавно награђени роман Горана Лабудовића Шарла ''Ветрушка у данима неба'', донео је награду ''Липље'' Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева, који је публиковао ово дело писца из Врбаса. Одлука о награди донета је у Бањалуци на управо завршеном 24. Међународном сајму књига, који је ове године окупио више од стотину издавача из Републике Српске, Србије, Црне Горе, БиХ и других земаља.

"Министар просвете и културе РС Наталија Тривић на отварању овогодишњег сајма истакла је да је књижевност народа најлепши израз његовог постојања и трајања и да треба бити поносан на књижевно богатство српског народа. Жири сајма књига у Бањалуци: Ранко Рисојевић, Миљана Кубурић – Мацура и Игор Симоновић доделили су Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева награду 'Липље' за роман Горана Лабудовића Шарла 'Ветрушка у данима неба'. Ова награда сајма књига додељује се за савремену књижевност. Директор Завода Раде Ристовић том приликом рекао је да је изузетно поносан на ову награду и да потврђује одлуку жирија да је реч о одличном роману", саопштено је након доделе награде.

Књижевник Ранко Рисојевић, иначе радо виђен гост Фестивала поезије младих у Врбасу, говорећи о роману "Ветрушка у данима неба" истакао је да је овај "роман прича о људима визионарима и њиховим савременицима који су често против тих визија, ма колико се оне касније покажу исправним". "То је напросто вјечна прича о човјеку и њиховом удесу, смјештена у Војводину. Аутор нам је испричао безвремену, дубоко потресну и људску причу. Истовремено, награђујући издавача за овај значајан подуват и 'Златну сову' као награду, ми смо имали у виду један одличан роман који проналази пут до читалаца. Ријеч је о најбољем могућем споју одличног издавача и једнако доброг писца", рекао је Рисојевић. 

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...