Креативне радионице и едукације у Канцеларији за младе

Реализујући пројекат "Социјална инклузија Рома и Ромкиња у општини Врбас" Канцеларија за младе организовала је креативну радионицу за ученике Средње стручне школе "4. јули" и основних школа "20. октобар" и "Братство - јединство". Уз презентацију и едукацију о дизајну примерену учесницима радионице, академска уметница и професорка уметности Тамара Барановски за ову прилику пред њих је поставила креативни изазов на тему "Креативна слика руком детета".

"У оквиру програма поводом Дечије недеље, а у сарадњи са Канцеларијом за младе и локалном самоуправом, одржали смо и креативно-ликовну радионицу и едукацију на тему 'Дизајн, графика и уметност'. На овој радионици ученицима школа приближен је појам 'дизајн', његово значење као и његове области. Наравно, презентована су и наша два нова смера који школују будуће носиоце индустријског дизајна, основног у реализацији коначних производа осталих грана. Било је динамично, забавно, продуктивно, корисно, али и веома исцрпљујуће јер се одазвао неочекивано велики број деце у изузетно малом простору. Ипак, важно је то да су после свега, ови најмлађи, изашли са идејом да кад порасту желе да постану дизајнери", рекла је након радионице Тамара Барановски.

"Такође, Канцеларија за младе укључила се у програм обележавања Светског дана менталног здравља, уприличивши предавање на тему 'Емоционалне вештине адолосцената'. Предавач, психолог Дејан Живковић је кроз интеракцију са присутнима подстакао младе да именују емоције, унапреде емоционалну писменост и знање о емоционалним вештинама", рекла је Мира Недић из Одељења за друштвене делатности ОУ Врбас. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"