"Трка кроз Србију" мења режим саобраћаја у Врбасу

У петак, 11. октобра, стартује 63. међународна бициклистичка "Трка кроз Србију". Укупно 120 учесника који долазе из 21 земље, проћи ће ове године кроз Врбас, што ће у једном тренутку на сат времена изменити режим саобраћаја у граду.

Бициклисти ће у наш град стићи из правца Фекетића, а траса "Трке кроз Србију", деоница кроз Врбас се пружа улицама Његошевом до укрштања са улицом Ивана Милутиновића, затим улицама Ивана Милутиновића и Маршала Тита до Октобарске, те овом улицом до улице Кларе Фејеш Мире из које бициклисти настављају да се крећу Кулским путем. Планирана сатница у оквиру које ће бити затворен саобраћај је од 13.30 до 14.30 часова, у петак, 11. октобра.

Учесници долазе из Француске, Велике Британије, Холандије, Италије, Шведске, Швајцарске, Словеније, Ирске, Аустрије, Грчке, Хрватске, Мађарске, Румуније, Тајланда, Пољске, Украјине, Словачке, Новог Зеланда, Еритреје и Босне и Херцегвоине, а старт трке је у петак, 11. октобра, у Сомбору. Ово је једна од спортских манифестација са најдужом традицијом у Србији, која је први пут одржана 1939. године. Осим што је највећа бициклистичка трка у нашој земљи, спада у ред највећих и најпрестижнијих у овом делу Европе. Трка траје од 10. до 13. октобра, одвијаће се у три етапе и то: Сомбор - Нови Сад, Нови Сад - Зрењанин и Зрењанин - Пожаревац, а награде најбољима биће додељене на свакој етапи.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"