Глушац отворио 6. Фестивал мађарске кухиње и традиције у Врбасу

Председник општине Врбас Милан Глушац отворио је 6. Фестивал мађарске кухиње. На гастрономској манифестацији, која се одржава под покровитељством Туристичке организације Врбас, посетиоци су имали приику да пробају најпознатија мађарска јела и да присуствују изложбама ручних радова, рукотворинама, дечијим радионицама, наступима фоклорних група и концертима. Фестивал организује КУД "Сирмаи Карољ".

Глушац је истакао да Фестивал мађарске кухиње и традиције на најбољи начин промовише разноликост традиција и културних наслеђа, као и разноврсност гастрономске понуде општине Врбас.

"Овакви догађаји представљају пут и начин за упознавање идентитета наше општине. Уз огромну посвећеност и марљивост организатора, Фестивал мађарске кухиње и традиције ће и ове године представити најбоље кулинарско наслеђе мађарског народа. Посебно ми је драго што из године у годину број излагача и посетилаца расте. Промоцијом и актуелизацијом наслеђа ми га поново стварамо у садашњости, и утврђујемо га као сигуран темељ за будуће генерације. Гурманска светковина којој присуствујемо, негује наш дух заједништва и афирмише га као изузетну вредност којом се дичимо и поносимо", рекао је Глушац.

Ливиа Боганч Андријашевић, председница КУД "Сирмаи Карољ", истакла је приликом отварања да је за њу стварање фестивала мађарске традиције у парку у центру Врбаса, "испод платана", више година био циљ који мора достићи, и да данас, када види бројне посетиоце Фестивала, осећа бескрајно задовољство због пројекта који је успешно реализован. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"