Отворен Фестивал хорског певања "Карпати"

У Врбасу је отворен четрнаести по реду Фестивал хорског певања "Карпати" на ком учествује више од 150 чланова хорова из многих градова и општина у Војводини. Фестивал је отворио председник општине Врбас Милан Глушац. Он је истакао да је у питању значајна манифестација која потврђује да је Врбас град културе и град богате културне традиције.

"Културно наслеђе је највећа људска драгоценост, његова предност и обележје. И најмања честица тог блага ваљана је и достојна да је сачувамо. Више од 630 година, колико траје наша званична историја, Врбас је посвећен неговању своје богате културне баштине. И како би рекао Милош Н. Ђурић, свака од 23 нације уткала је своје најизврсније и најлепше наслеђе у богати ћилим заједничке културе. Овде у општини Врбас кроз велики број манифестација славимо нашу различитост. Славимо традицију свих националних заједница које живе сложно у међусобној љубави, уважавању и поштовању", рекао је Глушац.

Председник општине је додао да фестивал "Карпати" на најбољи могући начин репрезентује посебност русинске националне културе и креативности и кроз очување традиције хорског певања, и њеним спајањем с визијом будућности, доприноси креирању позитивног имиџа општине Врбас.  

"Повезујући људе из целе Војводине око заједничке страсти према хорском певању, фестивал чува традицију, омогућавајући јој да се изнова афирмише и буде камен темељац нових генерација. Општина Врбас је поуздан партнер фестивала, али и других уметничких смотри, и наставићемо да то будемо и у будућности", рекао је Глушац.

Фестивал се одржава у организацији Културно-просветног друштва "Карпати" из Врбаса, а посвећен је очувању русинске традиције кроз хорско певање.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"