Почелa реконструкцијa градског стадиона

У Врбасу су почели радови на реконструкцију градског стадиона вредни 40,5 милиона динара. После више од 30 година биће завршена управна зграда, која ће добити и свлачионице, купатила, канцеларије и собе за играче. Такође, биће сређене постојеће трибине и постављени нови голови, а биће изграђена и билетарница и савремени информативни прес центар. Новац за реконструкцију градског стадиона у Врбасу обезбедила је Покрајинска влада.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић рекао је да се стадион налази се у истом стању као пре 30 година, када је мобом почела његова градња, која никад није завршена.

"Реконструкција градског стадиона је пројекат од изузетног значаја од ког ће користи имати огроман број деце и спортиста у општини Врбас. Градски стадион је место где се одигравају фудбалске утакмице и свакодневно тренира више од 200 малишана. Већ дуги низ година деца се пресвлаче и спремају за тренинг на трибинама, јер је постојећа зграда неусловна, нема срују ни воду. Ми ћемо сада, коначно, после више од три деценије успети да уредимо и оспособимо градски стадион за употребу, како би деца из општине Врбас могла да тренирају и баве се спортом на одговарајући начин", рекао је Ројевић.

Председник општине је нагласио да ће реконструкција стадиона значајно унапредити услове за бављење спортом.

"Цела заједница ће имати врло велике користи од овог пројекта. Унапредићемо услове за одржавање фудбалских утакмица и тренинга, с једне стране. С друге стране, то ће омогућити да се још више деце заинтересује за спортске активности, а допринеће и промоцији спорта по ком је општина Врбас и те како позната", рекао је Ројевић и нагласио да је општина ове године обзебедила рекордну подршку од  49.524.100 динара за 30 спортских клубова, који броје 2.268 чланова. "У последње три године за подршку спортским клубовима издвојили смо 138 милиона, односно више од 1,1 милиона евра. Укупни буџет за спорт подигли смо са 233,4, колико је износио у 2023. на 274,5 милиона динара у овој години. А сви спортски клубови могу бесплатно да користе ресурсе Центра за физичку културу 'Драго Јововић', од спортске дворане до базена", истакао је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"