Подршка Покрајинске владе породицама са 3 или 4 деце

Покрајинска влада је на данашњој седници донела одлуку о додели укупно 250 милиона динара бесповратних средстава у овој години породицама на територији АП Војводине у којима се роди треће или четврто дете за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања.

Право на доделу тих средстава имају породице из Војводине – брачне и ванбрачне заједнице с децом, као и једнородитељске породице, у којима се роди треће или четврто дете почев од 01. јануара 2023. године па до дана расписивања конкурса.

Од 2018. године, када је ова мера подршке уведена, Покрајинска влада је са више од 1,1 милијарде динара помогла 1.080 породица са троје или четворо деце да реше стамбено питање или уреде простор у ком живе.

Данас је донета и одлука о додели бесповратних средстава породицама на територији АП Војводине за куповину некретнине чији ће власник бити жена, за шта је у 2024. години опредељено 55 милиона динара. Ову меру подршке за унапређивање положаја жена и њихово економско оснаживање, Покрајинска влада реализује од 2022. године, а до сада је средства добило 76 жена, од којих су 22 самохране мајке, а издвојено је укупно 110 милиона динара. Право на та средства имају породице – брачне и ванбрачне заједнице, као и једнородитељске породице, односно самохране мајке с пребивалиштем на територији АП Војводине, које немају стамбени простор у свом власништву или сувласништву.

Оба конкурса за доделу бесповратних средстава расписаће Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"