Одржан Меморијални шах турнир "Миљан Докнић 2024"

Шах клуб Врбас и породица Докнић организовали су Меморијал "Миљан Докнић 2024", шаховски турнир позивног карактера на коме је у спомен великог заљубљеника у древну игру, учесника и победника многих турнира и познатог шахисту из Врбаса - мајсторског кандидата Миљана Докнића, наступило 30 шахиста из Врбаса и околних градова. Играло се по швајцарском систему, у седам кола, а у конкуренцији 30 шахиста свих узраста, најбољи је био Велимир Балетић, играч прве категорије, који је у седам партија сакупио 5,5 поена. На друго место пласирао се Милан Златић, мајсторски кандидат, а на треће Велибор Чабаркапа, шахиста са рангом ФИДЕ-мајстор.

Турнир је одржан у Центру за физичку културу "Драго Јововић" и окупио је не само активне играче, већ и бројне пријатеље, чланове породице и некадашње ривале са друге стране шаховске табле покојног Миљана Докнића. Како је речено приликом отварања турнира, Миљан је шах почео да игра још као дечак, одмах након II светског рата, и својим талентом брзо је скренуо пажњу јавности, да би касније дуго година наступао за Врбас. Управо је о Миљановој шаховској каријери, наступима за Шах клуб на многим турнирима и разумевању и љубави према игри, говорио Костадин Бјелица, још један искусни шахиста из Врбаса, који је деценијама са Докнићем био део клуба.

Организатори турнира припремили су за најбоље појединце новчане награде, награђени су и најмлађи и најстарији учесник, млади учесници добили су на поклон шаховске публикације, а након више од 200 партија шаха уследило је дружење пријатеља Миљана Докнића, без фигура и временског ограничења.  

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"