Показна ватрогасна вежба у ОШ "Петар Петровић Његош"

Општина Врбас, Општински ватрогасни савез и Caritas заједно су организовали у Основној школи "Петар Петровић Његош" показну вежбу на тему смањивања ризика од елементарних катастрофа. Вежба је намењена основцима и спроводи се у целој Србији у оквиру пројекта који већ годинама иницира и којим координира Caritas.

"Сарадња са општином Врбас и Општинским ватрогасним савезом разултирала је показном вежбом током које су неки од наших најмлађих суграђана по први пут могли да се сусретну са проблематиком заштите од пожара. На овај начин јачају се и укупни капацитети заједнице да одговори на природне катастрофе. Ученицима је презензовано како се рукује противпожарним апаратима и како изгледа једна акција гашења пожара и спашавања лица из возила", рекла је Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.   

Иначе, сва добровољна ватрогасна друштва која делују у оквиру Ватрогасног савеза општине Врбас одазвала су се овој активности. То су друштва из Куцуре, Змајева, Савиног и Равног Села и Бачког Доброг Поља, која се и у својим срединама баве едукацијом младих. Поред тога, ова друштва заједно са ватрогасцима који делују у склопу Сектора за ванредне ситуације, активно учествују у гашењу и локализовању пожара и другим непредвиђеним ситуацијама.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"