Саопштење ОШ "Петар Петровић Његош"

Скупина немоћних, фрустрираних, са идејом дестабилизације властите државе наставља ударе и на институције прављењем лажних узбуна користећи и злоупотребљавајући један од најтрагичнијих догађаја у историји Србије.

Ударајући на оно најдрагоценије и најосетљивију категорију друштва , покушавају да систем образовања који у Општини Врбас функционише без мрље пољуљају и наметну слику која у јавности изазива бес, страх и револт родитеља па и читаве заједнице друштва.

Општина Врбас је доста пре трагичних догађаја у Србији формирала Координационо тело за сузбијање насиља у школама и свој посао обавља одговорно и пажљиво у сарадњи са свим образовним установама на територији наше Општине па тако и наше школе.

Догађај око кога се медијски и на друштвеним мрежама наметнула полемика имао је следећи редослед догађаја и није чињенично стање онако како је пласирано од људи са недовољно аргумената.

Након евидентираног нерезонског иступа пар ученика 03. маја 2023. године, и постојање основане сумње да је дете од стране другара вређано и омаловажавано, школа је обавестила мајку девојчице и родитеље осталих учесника догађаја. На састанку одржаном 04. 05. 2023. године са родитељима састављен је Записник у ком је констатовано постојање нежељеног понашања. Мајка девојчице задовољна развојем ситуације и обављеним разговором са родитељима ученика као и њиховом реакцијом  није желела да се проблем продубљује јер деца треба да наставе школовање и дружење у истој школи. Истог дана одржан је и састанак школског Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. Тим је донео закључак појачаног васпитног рада и праћења  развоја даље ситуације од стране одељенског стрешине у сарадњи са запосленима у школи. Ако се слично или исто понови по прикупљеним информацијама и по потреби ће се предузимати адекватне, даље мере.

Након новинских натписа мајка је позвана у школу и изјавила да девојчица више нема сличних проблема и да са истим другарима сада функционише без проблема. Закључак школе је да се ученица дружи са свима из одељења и да апсолутно нема тензија. Мајка и девојчица су изразиле жељу да девојчици одељенски старешина буде пратилац на матури, што је одељенски старешина са задовољством прихватио.

Напомињемо да је проблем приметио одељенски старешина и одмах реаговао. 

Желимо да ставимо тачку на медијску хајку на нашу школу коју у миру и слози похађају наши ученици. Не желимо злоупотребу и политичку демагогију тамо где је не сме бити а то су наше школе. Заједничким снагама боримо се за боље услове у просвети а ово сигурно није пут којим желе да зауставе и Србију, али и читав просветни систем.

Директор школе

                                                                                                                                                              Славица Гвозденовић

 

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...