Министарство државне управе и локалне самоуправе подржало општину Врбас

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је данас у Палати Србије потписао уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије. Из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, претежно инфраструктурних пројеката на локалу, од чега је највише новца намењено за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова. Један од уговора којим се регулише отварање ЈУМ у локалној администрацији у општини Врбас, вредан 7,3 милиона динара, потписала је Тијана Алексић, заменица председника општине.

"Конкурс који је расписало Министарство државне управе и локалне самоуправе био је прилика да обезбедимо средства за додатну модернизацију и унапређење сервиса и услуга које нудимо грађанима пред нашим органима. Добили смо подршку да успоставимо јединствено управно место на ком ће грађани моћи да добију све одговоре и услуге без обевезе да обилазе разне службе појединачно и тако губе драгоцено време. Овим се цео процес убрзава, постаје транспарентнији и доступнији грађанима, а то је оно што је жеља локалне самоуправе - да буде ефикасан сервис. Хвала Министарству државне управе и локалне самоуправе на подршци Врбасу и свим становницима општине Врбас", рекла је након потписивања уговора Тијана Алексић, заменице председника општине Врбас.

"Ми смо ове уговоре потписали данас, тачно један дан пре обележавања 24. годишњице од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. Хтели смо да покажемо да без обзира на све муке и невоље које смо имали те 1999. године, али и каснијих година, да је Србија жива и да су живи њени грађани, да се боримо и да идемо напред. Захваљујући ентузијазму и енергији председника Републике Александра Вучића, Србија је успела да стане на сопствене ноге. А оно што је најбитније, Србија је једина земља у Европи која у овом тренутку потпуно самостално води унутрашњу и спољну политику", истакао је министар Мартиновић овом приликом. Он је додао да је симболичним потписивањем уговора на данашњи дан Министарство желело да покаже и да је упркос свим проблемима и недаћама Србија успела економски да се развије и да буде стабилна земља.

Мартиновић је навео и да се приликом доделе средстава водило рачуна о свим грађанима и да су обухваћене општине и градови из свих делова и крајева Србије. Иначе за средства из Буџетског фонда, локалне самоуправе су аплицирале са око 200 различитих пројеката, док је ове године за ЈУМ конкурисало 27 ЈЛС и градских општина.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"