Одржана XX седница СО Врбас

Скупштина општине Врбас заседала је у четвртак по 20. пут у актуелном сазиву.

Уз записник са претходне седнице локалног парламента, Скупштине општине Врбас донела је Одлуку о приступању изради Средњорочног плана општине Врбас за период 2023-2025. године, затим Одлуку о усвајању Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу, и то једногласно, те у наставку и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2022. годину, као и одлуке о годишњем ликвидационом извештају, финансијском извештају за 2022. годину и о покретању поступка ликвидације Јавног предузећа за грађевинско земљиште, изградњу и путеве "Дирекција за изградњу". 

Скупштинска већина усвојила је информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период од 01. 01. 2022. до 31. 12. 2022. године, као и Анализу пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању за исти период. 

Измењене и допуњене су и одлуке о социјалној заштити грађана општине Врбас, као и о оснивању Културног центра Врбаса и Јавне библиотеке "Данило Киш".

Скупштина општине усвојила је извештаје о раду и извештаје о финансијском пословању за 2022. годину Центра за социјални рад општине Врбас, Јавне библиотеке "Данило Киш", Културног центра Врбаса, Центра за физичку културу "Драго Јововић", затим Апотекарске установе Врбас, Службе ванинституционалне социјалне заштите Геронтолошког центра Врбас, Туристичке организације општине Врбас и Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас. 

Прихваћена су и решења којим су дате сагласности на промену статута I, II и III месне заједнице у Врбасу, те месних заједница у Бачком Добром Пољу, Змајеву, Куцури, Савином Селу и Равном Селу. Такође, усвојено је Решење о престанку заштите Споменика природе "Бела топола" у Савином Селу, Годишњи извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације општине Врбас за период од 01. 01. 2022. – 31. 12. 2022. године, Оперативни план одбране од поплава за воде II реда општине Врбас за 2023, и, на крају, предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Седница је завршена питањима и предлозима одборника.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"