Ученици поново у клупама Основне школе „Светозар Милетић“

После реконструкције вредне 700.000 швајцарских франака, поново је за наставу отворена Основна школа "Светозар Милетић" у Врбасу. Школа, коју похађа више од 700 ученика, реконструисана је од темеља до крова. Радови су обухватали замену паркета, врата и прозора, реконструкцију санитарних чворова, унутрашњих и спољних зидова, изградњу нове спољне фасаде, замену комплетних инсталација и изградњу новог крова. Радови су делимично финансирани из општинског и покрајинског буџета, а комплетна замена столарије финансирана је у сарадњи Владе Србије и Владе Швајцарске Федерације.

Поводом свечаног отварања школе, након реконструкције, ученици и професори приредили су приредбу којој су присуствовали председник општине Врбас Предраг Ројевић, заменица председника општине Тијана Алексић, председница Скупштине општине Сања Жигић, члан Општинског већа Срђан Станић, бројни бивши професори школе, родитељи и ученици.

"Општина Врбас наставља с великим инвестицијама у образовање. Уз подршку Владе Србије, Владе Швајцарске и Покрајинске владе успели смо да од темеља до крова реконструишемо школу "Светозар Милетић". Више од 700 ђака наставу ће похађати у потпуно реконструисаној згради. У потпуно новим учионицама. Заменили смо све. Подове, плафоне, прозоре, врата, урадили нову изолацију. Уграђена је нова електро, водоводна и канализационоа инфраструктура. Уведено је грејање на гас. Успећемо да остваримо уштеде од 40 одсто, а ђаци ће имати боље грејање и климатизацију. То исто смо урадили и у два вртића, "Полетарцу" и "Бубици", у које иде 479-оро деце из општине Врбас", рекао је Ројевић.

Он је истакао да је у овогодишњем буџету општине за предшколско васпитање, основно и средње образовање предвиђено 527 милиона динара. "Сређујемо и модернизујемо школе и вртиће. Инвестирамо у унапређење услова образовања. Ђаци прваци од пре две године добијају бесплатне уџбенике. Из буџета се финансирају ужине и субвенционише се превоз ученицима, а општина најбољим ђацима поклања паметне сатове, бежичне слушалице и лаптопове. Све што радимо данас и што ћемо урадити у будућности усмерено је на боље услове за живот, образовање и одрастање врбаске деце. Она су будућност наше општине", рекао је Ројевић.

У овој школи расте број ђака а највише је и запослених, укупно 80. "Овај велики пројекат након реализације прва је велика реконструкција након 37 година. Све је обновљено, имамо ново грејање на гас, нове прозоре, нову фасаду и много тога другог и срце нам је пуно. Хвала локалној самоуправи на подршци, свима који су били укључени у реконструкцију, као и бројним пријатељима школе који су нам били од помоћи. Највећу радост осећају ученици првог и другог разреда који по први пут улазе у своју школу", рекао је Славиша Лубурић, директор ОШ "Светозар Милетић". 

 

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"