Врбас део пројекта "Разиграно родитељство"

Представници општине Врбас, Центра за социјални рад, Предшколске установе "Бошко Буха" и Дома здравља "Вељко Влаховић"  учествовали су данас на првом заједничком састанку градских/општинских радних тела за подршку подстицајном родитељству и развоју деце, који је организован у оквиру реализације пројекта "Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству" - "Разиграно родитељство". Први састанак радних тела одржан је у Новом Саду.

Овом приликом представљени су индикатори за мапирање капацитета и пракси локалних самоуправа за подршку родитељима и деци у периоду раног развоја из области међусекторске сарадње, области здравља, области предшколског образовања и васпитања, области социјалне заштите и популационе политике, те области локалних финансија.

"Циљ  програма 'Подршка подстицајном родитељству кроз игру', је да се унапреди квалитет услуга за децу раног узраста и њихове родитеље, кроз подршку родитељима у стварању сигурног окружења, доброг здравља, одгајања у складу са потребама детета и раног учења кроз игру. Програмом се покрећу промене на четири нивоа: родитељске праксе, институционалних и професионалних капацитета  здравства, образовања, социјалне заштите и локалних услуга намењених пружању доступне, квалитетне и одрживе подршке родитељима, затим јавних политика и прописа, као и уравнотеженог учешћа оба родитеља у подизању деце и развоју односа родитеља и детета од рођења", саопштила је након првог састанка Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

Пројекат "Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству" има за циљ да развије и унапреди постојеће јавне политике и процедуре локалних самоуправа ради јачања система подршке родитељима и старатељима у првим годинама одрастања детета. Овај пројекат се реализује као део програма "Подршка подстицајном родитељству кроз игру", а који заједно спроводе УНИЦЕФ, СКГО, Конзорцијум институција и организација који чине Градски завод за јавно здравље Београд, Републички институт за социјалну заштиту, Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима, као и Институт за психологију Филозофског факултета Универзитета у Београду, уз финансијску подршку Фондације ЛЕГО.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"