Институт "Батут": Врбас има исправну воду за пиће

Врбас је један од 11 градова у Војводини у којем су резултати испитивања воде за пиће из јавних водовода градских насеља показали задовољавајући квалитет воде за пиће (исправан јавни водовод). Ово су показали резултати истраживања Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" за 2021. годину. Међу војвођанским градским насељима са исправним системом водоснабдевања, поред Врбаса, налазе се и Нови Сад, Бечеј, Бачка Паланка, Беочин, Бачка Топола, Рума, Сремска Митровица, Инђија, Панчево и Ковин.

Војвођани пију најнеквалитетнију воду, јер 20 јавних градских водовода у Покрајини има физичко – хемијске и микробиолошке неисправности. Контролисано је 2.246 водовода и водних објеката у Србији, а анализа је показала да најлошију воду конзумирају житељи Средњег Баната, а најбољу становници Шумадије.

"Општина Врбас и ЈКП 'Комуналац' континуирано раде на побољшању система водоснабдевања. Годишњи извештај 'Батута' за 2021. годину потврдио је да мештани Врбаса, као и становници из још 10 градова и општина, пију најисправнију воду у Војводини", рекао је директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић.

Комплетан ИЗВЕШТАЈ О ЗДРАВСТВЕНОЈ ИСПРАВНОСТИ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ ЈАВНИХ ВОДОВОДА И ВОДНИХ ОБЈЕКАТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА 2021. ГОДИНУ можете видети ОВДЕ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"