Школе обележиле Европски дан језика

Основна школа "Братство-јединство" из Куцуре и Средња стручна школа "4. јули" обележиле су разним активностима 26. септембар - Европски дан језика. Школе су се нашле на мапи образовних установа које овај дан празнују на иницијативу Савета Европе, уз уверење да је језичка разноликост начин за постизање већег степена међукултуролошког разумевања и важна компонента богатог културолошког наслеђа.

У куцурској образовној установи најмлађе генерације представиле су се визуелним путем, посредством цртежа и паноа, док су оне старије знање показале кроз квизове. Додатни значај за ОШ "Братство-јединство" у овом дану огледа се и у чињеници да је Министарство просвете обезбедило је 27 лап топ рачунара и четири пројектора за потребе унапређења наставног процеса у школи. Уз ову опрему, за набавку интерактивних табли обезбеђено је додатних пола милиона динара.

Ученици ССШ "4. јули" имали су прилику да се са другим језицима ближе упознају кроз цитате познатих личности.

"Сви знамо за цитате познатих личности сопственог језика и културе - али колико их знамо на другим језицима? Школски библиотекар Габријела Јовићевић је поставила кратак филм са цитатима познатих личности на Google учионицу школске библиотеке и уредила зидне новине. Наставница енглеског језика Оливера Црнобрња је са ученицима I7, II7 и IV3 дан Европског језика обележила пригодним презентацијама и паноима које су израдили ученици - Италијански језик – Анастасија Чорак, Марина Дворски, Срђан Тешовић и Хелена Босановић, одељење I7; Мађарски језик – Вук Бјеливук, Балша Докнић, Марко Парацки и Вукан Дамјановић, одељење II7; Српски језик – Војин Чобански, одељење II7; Европски дан – Јована Студен, одељење IV3", саопштено је из ове установе.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"