Зелене површине у оштини Врбас третиране против крпеља

На свим зеленим површинама у општини Врбас извршен је систематски третман против крпеља. Паразити су третирани у парковима, спортско-рекреативним површинама, дечијим игралиштима. Против крпеља су прскане и међублоковске површине, излетишта, као и дворишта у вртићима и школама на целој територији општине Врбас.

Ивор Лукин, члан Општинског већа задужен за комуналне послове, наводи да је након прскања на 56 локација у првој недељи јуна обављен мониторинг успешности третмана. "Хемијски третман је извршило је предузеће 'Циклонизација' а.д. из Новог Сада, са којим општина Врбас има потписан уговор о пружању услуга. Третман је извршен у периоду од 26. до 28. маја, препаратом Aqua K - Othrine ЕW20. Након третирања, од 04. до 07. јуна извршен је мониторинг крпеља на 56 локација на територији општине Врбас и у извештају 'Циклонизације' се наводи да ни на једној од 56 локација није узоркована ни једна јединка крпеља", рекао је Лукин.

Третмани и мониторинг извршени су у свим насељима у Врбасу, као и у Савином Селу, Косанчићу, Змајеву, Куцури и Бачком Добром Пољу.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"