ВАЖНО! Ускладите на време регистрацију о поседовању непокретности у Федерацији БиХ

Одбор за заштиту права Срба у Федерацији Босне и Херцеговине и Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове обавештава грађане да су на делу подручја Федерације Босне и Херцеговине покренуте активности на припреми података и изради документације за систематску замену/успоставу земљишне књиге по подацима новог катастарског премера.

"У Федерацији Босне и Херцеговине је у току Пројекат регистрације непокретности који се односи на усклађивање података о непокретностима између катастра и земљишне књиге. Циљ пројекта је замена старих земљишних књига у циљу обједињавања и успостављања јединствене евиденције о непокретностима с којим многа избегла лица нису упозната.

Како би лица избегла из Федерације Босне и Херцеговине били упућена у своја права у поступку регистрације непокретности у том ентитету, Влада Републике Српске донела је одлуку којом је формирано шест канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи. Канцеларије су успостављене у оквиру Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове (РУГИП-а) и то у следећим градовима: Бања Луци, Мркоњић Граду, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и општини Невесиње. Такође је формирана и канцеларија у Новом Саду, у булевару Краља Александра број 14 (тел:021/382-1157) Београду, ул. Гаврила Принципа 13 (тел: 064/5145877).

Поступак за пријаву права на некретнинама је следећи:

Општински судови преко својих Земљишно-књижних канцеларија објављују информације о усклађивању у „Службеном Гласнику Босне и Херцеговине“ „Службеним новинама Федерације Босне и Херцеговине“ и у најмање два дневна листа која се дистрибуирају у Босни и Херцеговини у којима позивају власнике који имају непокретности у одређеним катастарским општинама да пријаве своја права на непокретностима у року од 60 дана. Лица која нису имала сазнања о најави поступка успостављања земљишних књига по новом премеру, имају право у року од 60 дана од дана сазнања за поступак успостављања, али најдуже годину дана од почетка поступка успостављања, да пријаве своје власништво или неко друго право на непокретностима.

Упутство за подносиоце пријаве права на некретнинама у Федерацији БиХ можете видети ОВДЕ.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"