Врбас добио Информатор о правима из области друштвене бриге о деци

Општина Врбас - Одељење за друштвене делатности, објавило је Информатор о правима из области друштвене бриге о деци. Ради се о штампаном и дигиталном водичу који родитељима треба да помогне да брзо и ефикасно остваре сва права која припадају њиховој деци по разним основама, од рођења до краја школовања.

"Информатор је утемељен у новој Одлуци о финансијској подршци породици са децом и буџету за 2022. годину, који су недавно усвојени на седницама Скупштине општине Врбас. Донели смо низ нових мера које се тичу популационе политике и Информатор служи да се најшира јавност једноставно упозна са њима и почне их користити. Уз овај сет мера представљамо и сет нових мера које је од 01. јануара пружа држава, са идејом да све ове информације на једном месту учинимо доступним породицама, да лако сазнају шта све могу да остваре за прво, друго, треће и свако наредно дете, за децу са сметњама у развоју, за ученике и студенте и све друге категорије. Информатор упознаје корисника шта је све потребно приложити за остваривање одређеног права, на ком месту се захтеви предају и све друго. Информатор о правима из области друштвене бриге о деци је доступан у дигиталном облику, а веома брзо биће доступан и у штампаном. Наредних дана организоваћемо и његову промоцију током које ће Одељење за друштвене делатности ближе објаснити саму садржину и начин остваривања права. Информатор ће грађанима бити доступан у свим јавним установама и месним заједницама", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.

Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности, које је иницирало, било ангажовао на припреми и изради и сада спроводи Информатор о правима из области друштвене бриге о деци, најавила је да ће материјал бити промовисан пред саветима родитеља, како би свака врста помоћи и подршке, без обзира да ли долази од стране ресорног министарства, покрајинског секретаријата или локалне самоуправе, била представљена и приближена корисницима свеобухватно и на једном месту.

Информатор о правима из области друштвене бриге о деци можете видети ОВДЕ.

 

КУЛТУРА

Веселину Милићевићу прва награда XI "Куцурског клипа"

04. јан 2022. КУЛТУРА

Веселину Милићевићу прва награда XI "Куцурског клипа"

Жири XI Међународног фестивала хумора и сатире "Куцурски ...

Од среде изложба 47. Палете младих

20. дец 2021. КУЛТУРА

Од среде изложба 47. Палете младих

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у с...

Ликовни и литерарни конкурс поводом Светосавских дана 2022

20. дец 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом Светосавских дана 2022

У знак обележавања Светосавских дана 2022, Одељење за дец...

"Златни клас" КУД-а "Сирмаи Карољ" изложио рукотворине

09. дец 2021. КУЛТУРА

"Златни клас" КУД-а "Сирмаи Карољ" изложио рукотворине

Као и ранијих година уочи Божића, чланице секције "Златни...

Песнику Момчилу Бакрачу награда "Милан Ракић"

07. дец 2021. КУЛТУРА

Песнику Момчилу Бакрачу награда "Милан Ракић"

Књижевну награду "Милан Ракић" коју додељује Удружење књи...