Од 01. јануара дозвољене само папирне кесе

Одлука о условима коришћења кеса за испоруку робе на местима продаје робе и услуга објављена у "Службеном листу општине Врбас" бр. 5 од 03. фебруара 2021. године.

Овом Одлуком уређују се услови коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје робе и услуга, обавезе у погледу материјала од којих је кеса произведена, као и права и обавезе трговаца у вези са коришћењем кеса код испоруке робе на месту продаје, на територији општине Врбас.

Сва правна лица и предузетници који обављају трговинску делатност на територији општине Врбас су дужни да избаце из употребе пластичне кесе на свим местима продаје у свим малопродајним објектима, у услужним и другим делатностима, ради смањења негативног утицаја на квалитет животне средине и посредног утицаја на здравље грађана као и у сврху смањења комуналног отпада на извору.

Трговци су дужни да на местима продаје, у свим малопродајним објектима као и у услужним и другим делатностима на територији општине Врбас ставе на располагање потрошачима папирне кесе и торбе за вишекратну употребу погодне за поновну употребу или рециклажу као замену за лагане пластичне кесе (пластичне кесе произведене у складу са утврђеним стандардима) са накнадном употребом или без накнаде.

Искључива употреба папирних кеса и торби за вишекратну употребу ступа на снагу 01. јануара 2022. године.  

https://vrbas.net/e-uprava-vrbas/sluzbeni-ist/2021-sl/874-2021-sl05

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"