НИС уредио кабинет за руски језик у ССШ "4. јули"

У Средњој стручној школи "4. јули", на Дан школе који је бележен по 74. пут, свечано је отворен кабинет за руски језик, чије је опремање и адаптацију подржала Нафтна индустрија Србије у оквиру програма "Енергија знања". За опремање кабинета обезбеђено је 600.000 динара.

Свечаном отварању присуствовали су представници локалне самоуправе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Руског дома, компаније НИС, руководство, наставници и ученици школе.

Аница Грачанин, директорка ССШ "4. јули", уз добродошлицу свим гостима на свечаност поводом 74. годишњице школе, захвалила се компанији НИС на донацији за реконструкцију и модерно опремање кабинета за руски језик, као и Амбасади Руске Федерације на подршци.

Милан Глушац, председник општине Врбас, истакао је да сарадња локалне самоуправе и Амбасаде Руске Федерације из пројекта у пројекат постаје све успешнија, па тако за само последњих десетак дана Врбашани имају прилику да их прегледају руски лекари у пројекту "Мобилна клиника", а сада и да сведоче унапређењу услова образовања кроз још један пројекат српско-руског пријатељства. 

"Ми смо у овом пројекту пружили само моралну подршку. Компанија НИС је и овог пута показала да је озбиљна, модерна и социјално оријентисана компанија. Руска Амбасада и руска предузећа раде за будућност младих, а једно од најважнијих питања је запошљавање и заустављање њиховог одласка из земље, и ми ћемо заједно радити на томе", навео је Александар Конанихин, аташе за културу и први саветник амбасадора Руске Федерације. Он је посебно похвалио руководство општине Врбас за посвећеност грађењу пријатељских односа са Амбасадом РФ и руским народом.

Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора НИС-а, захвалила се професорима, посебно професорки  и ученицима школе на преданом раду захваљујући коме постижу запажене резултате на такмичењима, што је најбољи доказ да је изабрано право место за уређење кабинета за руски језик. "Уџбенике и књиге дарују такође Руски дом и Амбасада, који су наши партнери, и заиста нам је пуно срце када имамо прилику да урадимо толико много за школе широм земље“, истакла је Лакићевић и посебно захвалила професорки руског језика Мирјани Хрутки на ангажману у реализацији пројекта.

Средњa стручнa школa "4. јули" одликује се дугогодишњим неговањем руског језика у настави. Часови се изводе на руском језику и поред редовног плана и програма, реализује се још низ активности – обележавање Дана руске културе, рецитаторска и хорска секција, претпразнични зимски руски биоскоп и многе друге. С обзиром на то да ученици ове школе редовно учествују на олимпијадама из руског језика које организује компанија НИС и захваљујући запаженим резултатима које остварују, НИС је кроз свој програм "Енергија знања" подржао опремање кабинета за руски језик у овој школи. Нови кабинет има за циљ подстицање изучавања руског језика и културе, као и значајно унапређење школских активности.

Током програма приређена је и свечана академија посвећена обележавању јубилеја 140. годишњице рођења славног научника Милутина Миланковића. Директорка школе Аница Грачанин овом приликом уручила је захвалнице компанији НИС, Амбасади Руске Федерације и другим партнерима и пријатељима школе.

Прилог РТВ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"