Родитељима подељена седишта за безбедан превоз деце

Серија заједничких акција Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас настављена је данас представом Пажљивко за најмлађе учеснике у саобраћају, предавањима за оне нешто старије и на крају поделом опреме за аутомобиле који унапређују безбедност лица у возилу.

Пажљивко, маскота Агенције за безбедност саобраћаја РС, и његов другар Стевица, осмишљени су у циљу да у непосредном контакту са предшколцима и ученицима основних школа, кроз забавни позоришни комад, промовишу правила безбедног понашања на путу од куће до вртића или школе. За млађе основце из Врбаса представљено је шта је правилно у саобраћају, а шта не, када се прелази улица, како се користи јавни транспорт.., са идејом да се унапреди општи ниво саобраћајне културе и безбедности, посебно код најмлађих, будућих главних актера саобраћаја.

"Бавимо се подизањем свести о важности безбедног понашања у саобраћају свакодневно, у свим вртићима и школама, а акције које спроводимо заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја и Полицијском станицом Врбас, потврда су да радимо исправну ствар, на прави начин и успешно, јер увек имамо добар одзив учесника и добро интересовање за предавање на сваку тему из ове области. Циљ је постићи ниво у ком ниједно дете неће страдати у саобраћају и тако поставити највише стандарде", рекао је Глушац.

Прилог ТВ Бачка

У наставку дана представници Агенције за безбедност саобраћаја РС, заједно са члановима Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и представницима Полицијске станице Врбас, за младе родитеље из Врбаса организовали су предавање о безбедном превозу најмлађе деце аутомобилима. Уз серију савета, присутни су добили 40 дечијих ауто-седишта за новорођенчад, од којих је једну половину обезбедила Агенција а другу локална самоуправа. Општина Врбас је једна од свега 25 општина у Србији у којој је изведена ова акција. Присутне родитеље поздравио је председник општине Милан Глушац, као и заменица председника Миљана Штулић, истовремено председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Прилог ТВ Бачка


 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...