Спутњик о пројекту "Руске хуманитарне мисије" у Врбасу

У петак, 01. новембра, почиње реализација пројекта "Мобилна клиника", који ће заједно спровести Независна непрофитна организација за подршку хуманитарним програмима "Руска хуманитарна мисија", општина Врбас и Дом здравља "Вељко Влаховић".

Ради се о здравственим прегледима у специјалном теренском возилу које ће обићи сва места општине Врбас. У њему ће грађане прегледати српско-руски лекарски тим, а акценат ће бити стављен на становнике без социјалне заштите и на слабо покретна старија лица.

"Годинама улажемо енергију у грађење пријатељских односа са Амбасадом Руске Федерације у Србији и пројекат 'Руске хуманитарне мисије' је потврда да ти односи иду узлазном путањом. Сарадња у области културе и промоције традиционалних вредности наших братских народа је већ годинама на високом нивоу, а пројекат 'Мобилне клинике' је отварање врата за сарадњу и у другим односима. Разговарамо на разне теме јер желимо да успоставимо партнерство и на пољу туризма, привреде, образовања, спорта, свуда где наши грађани могу имати користи", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

О пројекту је писао и портал Спутњик, а текст можете видети овде.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"