Предшколци положили први испит из познавања саобраћаја

Предшколци из вртића из осам градова Јужнобачког округа, положили су јуче свој испит из познавања саобраћајних прописа и нема бојазни када у септембру на путу до школе буду постали пуноправни учесници у саобраћају. Нова знања они су усвојили са својим васпитачима, уз подршку Полицијске станице Врбас, Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и локалне самоуправе, а све у оквиру пројекта "Пажљивко АБС", који су осмислили Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Министарство унутрашњих послова. Истовремено, саобраћајна едукација једна је од редовних активности које се спроводе у пројекту "Полиција у локалној заједници".

Такмичење "Пажљивко АБС" отворила је Миљана Штулић, заменица председника општине и председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас. "Пре две недеље имали смо такмичење за основце 'Шта знаш о саобраћају', а већ данас имамо такмичење за предшколце, опет на тему саобраћаја, што је доказ да наша локална самоуправа озбиљно приступа овој проблематици и жели да кроз едукацију стигне до безбедног стања на путевима. Циљ акције је подстицање саобраћајне културе и правовремено усвајање знања из саобраћајних правилника, како би већ од првог разреда основне школе добили нове учеснике у саобраћају који знају шта је то исправно, а шта не. Иако се истовремено ради и о игри и забави за малишане, кроз 'Пажљивка' се учи једна веома важна животна лекција и на нама је да им нова знања приближимо на што једноставнији начин, а њихова безбедност биће за нас највећа добит", рекла је Штулић.

Иако резултати нису били у првом плану, најбоље сналажење у практичним и теоријским ситуацијама показали су предшколци Бачке Паланке. Заједно са њима, едукацију у оквиру пројекта "Пажљивко" прошли су и малишани из: Новог Сада, Беочина, Србобрана, Бача, Бачког Петровца, Жабља и Врбаса. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"