Градски музеј чува причу о здравству у Врбасу

Градски музеј Врбаса организовао је јуче предавање на тему "Здравство у Врбасу од првих деценија после Другог светског рата", које је одржао проф. др Светолик Аврамов, између осталог, чувени лекар, професор, бивши ректор Универзитета у Новом Саду, рођени Врбашанин.

Као што се могло чути на предавању, Врбас је у првим деценијама након Другог светског рата имао истакнуте лекаре и пратио је тадашњи развој медицинске науке, чак је у неким областима и предњачио. Како се развијало здравство у Врбасу, како су грађени здравствени центри и стваран стручни кадар, на темељан начин биће обрађено у, како је најављено, специјалној монографији која се управо спрема.

Обраћање проф. др Аврамова са посебном пажњом слушали су ученици Средње медицинске школе "Козма и Дамјан" из Врбаса, као и поједини врбаски лекари у пензији који су били сведоци дешавања о којима се говорило. Такође, предавању је присуствовао и Милан Глушац, председник општине Врбас, који је оценио да је музејска акција "Позови комшију у музеј" омогућила да се осветле и од заборава сачувају неки важни тренуци у историји града, због чега акција заслужује све похвале и подршку локалне самоуправе.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"