Одржана XV седница СO Врбас

У среду је одржана XV седница Скупштине општине Врбас. Општина Врбас на овом заседању добила је План јавног здравља за период од 2018. до 2025. године, са Акционим планом за спровођење, као и Одлуку о оснивању Савета за безбедност.

Седница је започела изменом на месту секретара локалног парламента, на ком се од јуче налази Ивана Крезовић, јер је досадашњи секретар Данка Васиљевић поднела оставну на ову функцију.

У наставку седнице усвојен је извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Врбас за 2018. годину на дан 30. септембар, Одлука о приступању доношења Статута општине Врбас, измењена и допуњена Одлука о оснивању Културног центра Врбаса, као и измењена и допуњена Одлука о заштити пољопривредног земљишта, усева и засада, пољских путева и канала од пољске штете на подручју општине Врбас.

Скупштинска већина је усвојила и измењену Одлуку о обављању комуналних делатности, извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације општине Врбас за период 01. јануар - 31. децембар 2017. године, и решење о давању сагласности на План рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Врбас за 2019. годину, решење којим се ставља ван снаге решење Скупштине општине број 011-23/2016- I/01 од 24. маја 2016. године, решења о престанку мандата и именовању вршиоца дужности директора ЈП за дистрибуцију природног гаса "Врбас – гас", и на крају, више предлога Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

На предлог овог тела, СО Врбас је именовала Рихарда Хенгла за вршиоца дужности директора Културног центра Врбаса, затим разрешила  дужности члана Општинске изборне комисије Павла Игњатовића, који је поднео оставку, и на његово место именовала Далибора Кривокапића, којег је предложила Одборничка група "Српска радикална странка - др Војислав Шешељ и независни одборник", те уместо Миодрага Ковачевића, који је поднео оставку на дужност члана Савета за друштвене делатности СО Врбас, именовала Рајка Гајинова.

Такође, Јелена Радовић разрешена је дужности члана  Школског одбора ССШ "4. јули", а на ово место именована је Зорица Ћетковић, као представник локалне самоуправе. Марија Златовић Арсенијевић именована је за директора Туристичке организације општине Врбас.

КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

07. феб 2019. КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организује вечерас предав...

Расписан конкурс за 45. Палету младих

02. феб 2019. КУЛТУРА

Расписан конкурс за 45. Палету младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за најбољег м...

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

31. јан 2019. КУЛТУРА

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

Виталова књижевна награда "Златни сунцокрет" за 2018. год...

"Позови комшију у музеј"

25. јан 2019. КУЛТУРА

"Позови комшију у музеј"

Градски музеј, део Културног центра Врбаса, покренуо је в...

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

18. јан 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...