"Мултиарт" и хумани људи помажу породици Николић

Ових дана у општини Врбас траје велика хуманитарна акција прикупљања помоћи за осмочлану породицу Николић из Змајева. Први корак на прикупљању помоћи учинили су у континуитету друштвено активни чланови Удружења "Мултиарт", које се бави и хуманитарним радом, а за њима су се укључиле и друге организације и појединци. За кратко време породици Николић однета је помоћ у храни, огреву, одећи и обући, а наставак акције је донео могућност да се помоћ младим члановима породице Николић пружи и кроз образовање.

Наиме, у акцију се укључила Основна музичка школа из Врбаса и запослени у овој образовној установи предложили су да се млади Николићи анимирају да постану ученици одељења врбаске Основне музичке школе у Змајеву. "Мултиарт" би у том случају кроз нову акцију покушао да деци обезбеди инструменте. Професори и ученици ове установе такође су прикупили знатну количину хране и гардеробе и доставили је овој породици.

"Наше удружење 'Мултиарт' већ три пута је носило помоћ Николићима. Однели смо им пакете хране, одећу, обућу, ћебад, школски прибор, играчке, хемију и козметику и прве количине огревног дрвета. Помоћ су обезбедили добри људи и предузећа. Четири мајке, из Београда, Новог Сада и Врбаса, прве су уплатиле новчану помоћ. Једна од њих, самохрана, са троје деце, која живи као подстанар, уплатила је највише, и послала пакет слаткиша", рекао је Борис Бијеловић из “Мултиарта”. Помоћ су понудили водоинсталатери и други мајстори, вољни да помогну у радовима на уређењу животног простора ове породице. Николићи станују у две просторије, од којих је једну доградила НВО из Холандије, уз посредовање свештеника Александра Суботина.

КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

07. феб 2019. КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организује вечерас предав...

Расписан конкурс за 45. Палету младих

02. феб 2019. КУЛТУРА

Расписан конкурс за 45. Палету младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за најбољег м...

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

31. јан 2019. КУЛТУРА

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

Виталова књижевна награда "Златни сунцокрет" за 2018. год...

"Позови комшију у музеј"

25. јан 2019. КУЛТУРА

"Позови комшију у музеј"

Градски музеј, део Културног центра Врбаса, покренуо је в...

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

18. јан 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...