Припремљен План јавног здравља

Савет за здравље општине Врбас припремио је План јавног здравља за период 2018 - 2025. година. Ради се о стратешком документу који "дефинише спровођење друштвене бриге за јавно здравље на локалном нивоу кроз посебне програме јавног здравља од интереса за становништво, кроз мере и активности у три кључне области деловања јавног здравља, и то: физичко, ментално и социјално здравље становништва, промоција здравља и превенција болести, животна средина и здравље становништва".

"План јавног здравља општине Врбас припремљен је као одговор на бројне промене, старење становништва, пораст појединих врста оболевања, раст економских неједнакости, промене у животној средини и еколошке проблеме, и у њему су формулисани специфични и појединачни циљеви, као и активности и мере за њихову реализацију", рекао је др Горан Ђуровић, председник Савета за здравље и члан Општинског већа задужен за област здравства.

Овај документ постаће важећи када га усвоји Скупштина општине Врбас, а тренутно је отворена јавна расправа о његовој садржини. Јавна расправа траје осам дана од дана објављивања, до 30. новембра. Примедбе и предлоге грађани могу доставити на адресу Општинског већа: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на адресу: Општинска управа Врбас, 21460 ВРБАС, Маршала Тита 89, за Комисију за израду Нацрта Плана јавног здравља општине Врбас 2018-2015. године. План јавног здравља за период 2018 - 2025. година можете видети овде.

 

КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

07. феб 2019. КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организује вечерас предав...

Расписан конкурс за 45. Палету младих

02. феб 2019. КУЛТУРА

Расписан конкурс за 45. Палету младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за најбољег м...

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

31. јан 2019. КУЛТУРА

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

Виталова књижевна награда "Златни сунцокрет" за 2018. год...

"Позови комшију у музеј"

25. јан 2019. КУЛТУРА

"Позови комшију у музеј"

Градски музеј, део Културног центра Врбаса, покренуо је в...

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

18. јан 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...