"Пажљивко" посетио најмлађе Врбашане

Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас организовао је за ученике првих разреда основних школа и предшколце ПУ "Бошко Буха" нову акцију "Kултурно и некултурно у саобраћају".

За ову прилику у великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић" изведен је интерактивни позоришни комад у ком је о основним саобраћајним правилима деци говорио Пажљивко, заштитни лик Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Такође, у холу ЦФК била је постављена ликовна изложба радова предшколаца на тему шта је културно чинити, а шта не приликом учествовања у саобраћају. Акцији у Врбасу која је део пројекта "Полиција у локалној заједници", присуствовало је око 1.000 малишана.

Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја, истакао је да је након испитивања и анализе, општина Врбас прва у којој је спроведен пројекат "Културно и некултурно у саобраћају". "Предшколци су имали могућност да своју целодневну активност усмере у тему саобраћаја кроз призму културе. Њихови цртежи показали су како разумеју ову тему, како се у саобраћају понашају они сами, њихови родитељи и други учесници, колико греше или не, и тако нам указали на неки важне околности. Агенција за безбедност саобраћаја сарађује редовно са општином Врбас и задовољство нам је да заједно можемо да подижемо безбедност свих учесника а посебно младих, у саобраћају", рекао је Илић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, подсетио је да локална самоуправа, њен Савет за безбедност саобраћаја, већ низ година спроводи пројекат "Полиција у локалној заједници", кроз који је до сада прошло више хиљада грађана и едуковало се о разним темама. "Ово је четврта акција у 2018. години. Имали смо школске патроле које су бринуле о деци на путу од куће до школе, едукације за мотористе и бициклисте и разне друге акције, и уверен сам да ћемо и у наредном периоду наставити добру сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Полицијском станицом Врбас, свим школама и предшколском установом, јер нам сигурност учесника у саобраћају мора бити приоритет", рекао је Глушац.  

Прилог РТВ

 

 

КУЛТУРА

Вече руске културе у Гимназији

12. мар 2019. КУЛТУРА

Вече руске културе у Гимназији

У Гимназији "Жарко Зрењанин" одржано је Вече руске култур...

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

11. мар 2019. КУЛТУРА

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

Као и претходних година а на темељу богатог искуства и ус...

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

07. мар 2019. КУЛТУРА

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

У Народној библиотеци "Данило Киш" одржана је промоција р...

НБ "Данило Киш" објавила песме Милоша Јанковића

28. феб 2019. КУЛТУРА

НБ "Данило Киш" објавила песме Милоша Јанковића

У издању Народне библиотеке "Данило Киш" изашла је из шта...

"Белешке" Дејана Крстића у Ликовној галерији

26. феб 2019. КУЛТУРА

"Белешке" Дејана Крстића у Ликовној галерији

У среду 27. фебруара, у Ликовној галерији Културног центр...