Проширено и уређено Градско гробље

Уочи хришћанског празника Сви свети, који су католички верници обележили у четвртак, 01. новембра, и Митровксих задушница, које православци празнују у суботу, 03. новембра, на Градском гробљу у Врбасу обављена је велика акција уређења, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

"Ради се о црквеним празницима када се сродници сећају својих најмилијих који су преминули, обилазе њихове гробове, пале свеће за покој душе и полажу цвеће. Тај дан посвећен је молитвама за рођаке и пријатеље који више нису међу живима. Будући да у суботу очекујемо велики број посетилаца на Градском гробљу због обележавања Задушница, приступили смо уређењу гробља", рекао је руководилац "Капеле" ЈКП "Комуналац" Миљан Вујовић.

Он је подсетио грађане да уколико нису у могућности да одржавају гробове својих предака, то уместо њих могу урадити радници ЈКП-а, по утврђеном ценовнику, као и да уговоре о закупу гробног места пред истеком, могу обновити сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова, у службеним просторијама на Градском гробљу у Врбасу.

Иначе, након обављене експропријације земљишта, Градско гробље у Врбасу је коначно проширено. Сада следи изградња стаза и парцела, као и заснивање зелених површина.



 


 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"