ДЕЈАН МУДРЕША, шеф стручног штаба ЖКК Врбас

По први пут у историји женске кошарке код нас, једна од станица за најбоље екипе Србије, Црвену звезду, Партизан, Хемофарм, од следеће јесени биће и Врбас. У ЦФК „Драго Јововић“ ове екипе дочекиваће ЖКК Врбас, једини учесник најелитнијег ранга такмичења из Врбаса, који је до овог успеха дошао ослањајући се на младе играчице из свог града и околине. Након што су прошла прва славља због оствареног успеха, о функционисању клуба и плановима у новој сезони, за врбас.нет говори Дејан Мудреша, шеф стручног штаба ЖКК Врбас.  

vrbas.net -  Како оцењујете резултате остварене на завршним турнирима у кадетској и пионирској конкуренцији?

Мудреша: По мојој процени, иако је већина људи у клубу задовољна, подбацили смо на финалном турниру за кадеткиње. Освојили смо четврто место, мало нисмо имали и среће, јер смо полуфинални и меч за треће место укупно изгубили са 3 три поена разлике. Ипак, добро је да су две или три девојчице показале да се на њих може рачунати у наредном периоду, а потврда доброг рада је и одлазак три играчице из тог састава на припреме кадетске репрезентације. Много задовољнији сам постигнутим резултатом пионирки. На финалном турниру заузели смо друго место, иако смо водили након првог полувремена у мечу за прво место. На једном је све стало, девојчице је можда стигао умор, можда и страх, и престали смо са нашом игром. И друго место је успех, посебно јер се одржава континуитет добрих резултата у свим категоријама, али то је обавеза за будућност.

vrbas.net -  Када почињу припреме за наредну сезону?

Мудреша: Иако је првенство завршено, ми и даље радимо. Тренирамо на техничким елементима, отклањамо грешке које су се појављиле, коригујемо и надограђујемо делове игреу атмосфери без такмичарског притиска. Радићемо до 15. јуна а затим екипа иде на паузу. У том периоду ћемо пробати и неке играчице које планирамо довести у тим, јер без појачања нема игре и бележења добрих резултата у најелитнијем такмичењу. Организоваћемо пријатељске утакмице како би се девојке упознале, уклопиле колико могу, јер желимо да на терену видимо могућности играчица које су интересантне за наш тим.

vrbas.net -  Који циљ ће те ставити пред екипу у премијери у I лиги?

Мудреша: Само опстанак у лиги. Имамо изузетно младу екипу у којој ће први плејмејкер бити девојка рођена 1996. године, јер нећу да одустанем од форсирања младости. Костур екипе ће бити играчице које су избориле улазак у I лигу, али ћемо на пар позиција морати да се надограђујемо, како нам се не би догађало да падамо у игри, губимо због личних грешака или слично. И то ће бити младе играчице, јер за већ формиране немамо довољно новца, које ће тек за годину или две моћи да пруже више и остваре добре резултате у такмичењу, боре се за плеј оф и слично. Прва година је најтежа, треба да скренемо пажњу на себе, и Кошаркашког савеза и судија, да нас гледају као озбиљног прволигаша, а не као на неког ко је дошао да игра једну сезону. Циљ је опстанак и унапређење игре како би се  наредних сезона упустили у трку за правим резултатима.  

vrbas.net -  Како подмирити све трошкове квалитетног такмичења у елити?

Мудреша: Ми имамо оквирни финансијски план за основне ствари. Ради се о 450.000 или 500.000 динара на месечном нивоу. То није много новца за град који добије прволигашку екипу. Прва лига је професионално такмичење, играчице морају да имају некакву надокнаду за игре, стипендије, и то би требало испоштовати. Знамо да то не може бити много новца, али нека буде пристојно, како би сви могли несметано да радимо. До сада је волонтерски, на љубав, али следи нам озбиљно такмичење и ту нема места импровизацији. Добро је да све играчице желе да остану у тиму, и поред интересовања других клубова, али док се не утаначе сви договорили, на потврди финансијска конструкција, не можемо говорити како ће радити клуб у наредном периоду. Ипак, ми смо оптимисти, имамо нека обећања и сада чекамо њихову реализацију.  

vrbas.net -  Који су Ваши лични планови?

Мудреша: Своје обавезе окончаћу до половине јуна, а затим ћемо видети шта и како даље. Постоји могућност да не водим екипу наредне сезоне Два клуба су показала интересовање за сарадњу, али ја бих у овом тренутку дао предност Врбасу. Ту сам већ три године, направили смо добру причу, и још годину дана останка у овом граду не би представљало проблем у мојим личним плановима. Део мојих планова односи се и на моје сараднике. Договорили смо да пионирски састав води Мићо Иванић, кадете ћу водити ја, јуниоре и млади тим Весна Џувер, док ћемо први тим водити заједно, ја као први тренер и они као помоћници на клупи.

vrbas.net -  Има ли клуб нека очекивања када се говори о навијачима?

Мудреша: Нећу оклишати; очекујем да хала буде испуњена до последњег места. У последњих неколико утакмица на крају првенства, када се видело да идемо у виши ранг такмичења, интересовање публике ја порасло, причало се о женској кошарци, што нам је импоновало. Желимо подршку навијача, посебно у првој сезони док се не навикнемо на нове супарнике, нове терене, и уз њих можемо забележити добре резултате. Врбашани заслужују да гледају добре мечеве, да се радују победама, и потрудићемо се максимално да им пружимо то задовољство.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"