Одложен штрајк

Генерални штрајк у Фабрици уља и биљних масти „Витал“, према саопштењу Штрајкачког одбора, замрзнут је на недељу дана „јер је послодавац пристао да испуни први предуслов за почетак преговора“. Наиме, Штрајкачки одбор је тражио да пре него што почну било какви преговори о њиховим захтевима сви радници „Витала“ који су у последњих месец дана послати на рад у „Меделу“ и „Албус“, буду враћени у матичну фабрику.
  Према речима Ђорђа Вуковића, председника Штрајкачког одбора, „радници ће у наредних пар дана бити враћени на своја радна места, а током ове недеље требало би да се постигне договор и о осталим захтевима које су штрајкачи упутили послодавцу“.
  „Један предуслов је испуњен, али то не значи да смо одустали од осталих захтева и од штрајка. Изашли смо у сусрет захтеву послодавца да одложимо почетак за седам дана, али очекујемо да током ове недеље постигнемо договор око осталих захтева, пре свега везаних за зараде и слободне сате. Уколико до тога не дође, генерални штрајк ће почети у понедељак, у 06.00 часова, са почетком прве смене“, рекао је Вуковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"