Државни секретар Марко Кешељ на тренинзима РК Врбас и БК Чарнок

Марко Кешељ, државни секретар у Министарству омладине и спорта, посетио је данас Врбас и Центар за физичку културу "Драго Јововић". Кешељ је присутвовао тренинзима Рукометног клуба Врбас и Бокс клуба Чарнок и члановима ова два спортска колектива уручио вредну опрему за даљи рад - лопте, дресове, рукавице и кациге. Њега су у Центру за физичку културу дочекали Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Миљана Штулић, директорка ЦФК, као и представници два наведена клуба.

"Ово је још један део велике акције Министарства омладине и спорта у којој се обилазе спортски колективи и донира опрема за рад. Данас је на реду био Врбас и рукометни и боксерски клуб, јер желимо да покажeмo да Влада Републике Србије и Министарство омладине и спорта не дели градове и клубове на велике и мале, желимо да обиђемо што више клубова и свим спортистима унапредимо услове за трениге и рад. Уз инфраструктуру, уз национална признања и стипендије, ово је још један вид помоћи и желим да спортисти донирану опрему што пре искористе, јер то значи да ће сутра бити нови шампиони", рекао је Кешељ након посете боксерима и рукометашима.

Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, захвалила је државном секретару на посети Врбасу и подршци која је обезбеђена за два клуба из града, подсећајући да локална самоуправа ове године издваја рекордну суму за рад клубова и бављење спортом уопште, а то је 45 милиона динара.

У име Бокс клуба Чарнок на донацији се захвалио Игор Шкундрић, члан управе БК, који је истакао да само континуирана подршка општине Врбас, као и подршка која стиже од ресорног секретаријата и министарства, обезбеђује могућност за живот клуба и остваривање веома запажених резултата.

"Деци не наплаћујемо чланарину и врата клуба су отворена за све који желе да се баве овом племенитом вештином. Имамо групу која бокс тренира рекреативно, имамо и такмичарску групу чији је део данас на припремама, а део на 66. 'Златној рукавици' у Чачку. Можемо се похвалити и добрим резултатима, имамо бројне репрезентативце, седмоструког шампиона Србије и Војводине, бронзаног са Првенства Европе, али ових и других добрих резултата не би било да Врбас није поднебље подобно за бављење овом вештином и да немамо историју бокса у граду, коју смо ми као клуб, после једне паузе, наставили пре 18 година, када је БК Чарнок основан. Хвала локалној самоуправе што финансира рад клуба, хвала Центру за физичку културу који нам обезбеђује простор за рад и то без накнаде, а данас посебно хвала државном секретару Марку Кешељу и Министарству омладине и спорта на донираној опреми. То ће пуно значити нашим боксерима, посебно младим који тек почињу", рекао је Шкундрић.   

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"