Sistem48 Vrbas
Javne nabavke OU Vrbas
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Vrbas
Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas
Vodic kroz opstinu
Foto galerija

ОПШТИНА ВРБАС

Општина Врбас се налази у АП Војводини, Републици Србији, на 45°34' северне географске ширине и 19°38' јужне географске ширине.
Географски положај Врбаса карактерише мноштво природно-географских и друштвено-економских компоненти и међусобних утицаја. Заузима део простора који се налази у геометријском средишту Бачке. У граду се укрштају железничке пруге: Суботица-Врбас-Београд и Сомбор-Врбас. Кроз Врбас воде важни друмски путеви.
Врло значајну улогу имају и водени токови, који представљају део хидросистема Дунав-Тиса-Дунав.
По подацима из 2004. општина заузима површину од 376 км² (од чега на пољопривредну површину отпада 33.989 ха, а на шумску 124 ха).
Центар општине је град Врбас. Општина Врбас се састоји од 7 насеља. По подацима из 2002. године у општини је живело 45.852 становника.

Јавна предузећа и установе

JKP Standard Vrbas
Direkcija za izgradnju Vrbas
JP Vrbasgas CFK Vrbas Informativni centar Vrbas JP Vrbas Kulturni centar Vrbas Narodna biblioteka Danilo Kiš Vrbas

ПАРТНЕРИ

Stalna konferencija gradova i opština
Nacionalna agencija za regionalni razvoj
Regionalna razvojna agencija Bačka Western Balkans Environment Programe Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Fond za podršku investicija u Vojvodini Garancijski fond AP Vojvodine Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede Fond za razvoj APV Municipal Infrastructure Support Programme