VRBAS.net

Sistem48 Vrbas

Javne nabavke OU Vrbas
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Vrbas
Kancelarija za energetski menadžment opštine Vrbas
Vodic kroz opstinu
Foto galerija

ОПШТИНА ВРБАС

Општина Врбас се налази у АП Војводини, Републици Србији, на 45°34' северне географске ширине и 19°38' јужне географске ширине.
Географски положај Врбаса карактерише мноштво природно-географских и друштвено-економских компоненти и међусобних утицаја. Заузима део простора који се налази у геометријском средишту Бачке. У граду се укрштају железничке пруге: Суботица-Врбас-Београд и Сомбор-Врбас. Кроз Врбас воде важни друмски путеви.
Врло значајну улогу имају и водени токови, који представљају део хидросистема Дунав-Тиса-Дунав.
По подацима из 2004. општина заузима површину од 376 км² (од чега на пољопривредну површину отпада 33.989 ха, а на шумску 124 ха).
Центар општине је град Врбас. Општина Врбас се састоји од 7 насеља. По подацима из 2002. године у општини је живело 45.852 становника.

Јавна предузећа и установе

JKP Standard Vrbas
Direkcija za izgradnju Vrbas
JP Vrbasgas CFK Vrbas JP Vrbas Kulturni centar Vrbas Narodna biblioteka Danilo Kiš Vrbas

ПАРТНЕРИ

Stalna konferencija gradova i opština
Nacionalna agencija za regionalni razvoj
Regionalna razvojna agencija Bačka Western Balkans Environment Programe Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Fond za podršku investicija u Vojvodini Garancijski fond AP Vojvodine Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede Fond za razvoj APV Municipal Infrastructure Support Programme