Школа дигиталне фотографије и веб дизајна за основце

Центар за развојне пројекте Врбас организовао је у Oсновној школи "Братство-јединство" свечану доделу диплома учесницима школе дигиталне фотографије и веб дизајна. Кроз двомесечни програм и основну обуку талентовани ученици основних школа обучени су за самостално креирање и обраду дигиталних фотографија и израду веб сајтова. Учесници програма крунисали су рад заједничким пројектом на којем су применили сва стечена знања током обуке и на тај начин најбоље промовисали обуку коју су прошли.

По програму Акционог плана политике за младе у 2017. години за повећање броја младих који су обухваћени неформалним образовањем, подржаног од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, за разлику од класичних информатичких обука које су постале превише уобичајене и доступне у данашњем друштвеном окружењу, овакав вид обуке било је веома занимљив, заједничја је оцена свих полазника и предавача. То се најбоље може видети на сајту www.mojvrbas.org.rs

Председник центра за развојне пројекте Врбас Момир Мишовић, захвалио се овом приликом присутним учесницима школе дигиталне фотографије и веб дизајна, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и покрајинском секретару Владимиру Батезу, Општинској управи Врбас и председнику општине Милану Глушцу, директорки ОШ "Братство-јединство" Славици Шестовић, који су обезбедили простор и опрему за реализацију обуке, као и ДТГ штампарији ВизиоШоп за подршку. Он је посебно истакао да "развијање креативности употребом информатичких средстава помаже младима да разумеју свет око себе, али и да искажу своја лична искуства и идеје".

"С обзиром да живимо у доба дигиталне ере и да је информатичка писменост неопходна, надамо се да ће овакви пројекти и даље бити подржани од стране различитих друштвених институција и друштвено одговорних компанија. Потребна нам је анализа образовних профила који ће бити потребни у будућности. Поред формалног, мора се указати и на значај нефомалног образовања и обука, како би се охрабрила креативност и предузетнички дух малдих", рекао је приликом уручивања диплома Мишовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"