Захвалнице и плакете за најхуманије даваоце крви

Zahvalnice i plakete za najhumanije davaoce krvi - Vrbas

Добровољним даваоцима крви, онима који су крв дали 50, 75, 100 и више од 100 пута, данас су свечано уручене захвалнице за безграничну хуманост коју демонстрирају у свакој акцији прикупљања крви. Захвалнице и плакете Црвеног крста даваоцима је уручио др Братислав Кажић, председник општине Врбас.

"Крв је ткиво које организам има и једна је од ретких супституција која не може да се направи и поред савремене технологије у 21. веку. Један од најхуманијаих момената јесте када добровољно дајете крв. Ваши гестови су нешто што треба поштовати и ценити и најмање што можемо је да се захвалимо и да вам пожелимо да још дуго година будете живи и здрави“, рекао је др Кажић.

Захвалнице и плакете је заслужило 25 давалаца који су крв донирали 50 пута, пет давалаца за 75 успешних учешћа у акцијама прикупљања крви, седам који су крв дали 100 пута и два даваоца који су крв дали више од 100 пута.

Свечаност и доделу захвалница и плакета другу годину за редом организује Црвени крст Врбас, у сарадњи са општином Врбас и Службом за трансфузију крви у ОБВ. "Пред новогодишње празнике обележили смо на свечан начин хуману активност наших грађана. Ово је други пут да организујемо свечаност овог типа и трудићемо се да то буде пракса сваке наредне године“, рекла је Татјана Глушчевић, секретар Црвеног крста Врбас.

На почетку свечаности све добровољне даваоце поздравила је др Мирјана Наков и захвалила им се у име Службе за трансфузију ОБВ и свих пацијената.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"