Помоћ локалним самоуправама

Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и Покрајински секретаријат за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу расписали су конкурс за суфинансирање учешћа војвођанских општина у пројектима прекограничне сарадње, које финансира Европска унија. Вредност конкурса је 20 милиона динара, а локалне самоуправе могу да поднесу појединачне пројекте у износу до милион динара.
  „Многе општине у Војводини имају успеха на ЕУ конкурсима прекограничне сарадње, али због смањених републичких трансфера и економске кризе, имају проблема са обавезним суфинансирањем пројеката од минимум 15 одсто вредности буџета. Значај конкурса је у томе што Влада АП Војводине први  пут успоставља овакав механизам подршке локалним самоуправама“, рекао је потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу Борис Барјактаровић.
  Право учешћа на конкурсу као носиоци предлога пројекта имају јединице локалне самоуправе на територији АП Војводине, које имају усвојене стратешке планове развоја и које су непосредно одговорне за припрему и спровођење активности са својим партнерима. Подносилац предлога пројекта не може поднети више од једног пројекта, али подносилац може да буде партнер још на једном предлогу пројекта. Рок за предају предлога пројеката је 25. новембар.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"