Одржана II Скупштина РРАБ

У Врбасу је одржана II Скупштина Регионалне развојне агенције Бачка на којој је донет низ важних одлука неопходних за даље функционисање организације. Оснивачи агенције, општине Бач, Бачка Паланка, Оџаци, Србобран, Сремски Карловци, Тител, Врбас, Жабаљ и Град Сомбор, сагласили су се да се у чланство приме и општине Беочин, Бачки Петровац, Бечеј и Кула, затим Градска телевизија „Новосадска телевизија“, Рециклажни центар „Браћа Илић“ из Бачке Паланке, „Слован прогрес“ из Селенче, „И2Р брокер“ из Новог Сада, Центар за органску производњу из Селенче и Европски покрет у Србији – Локално веће Нови Сад, како би се организација додатно оснажила и проширила свој утицај. Седницом је председавао председник Скупштине РРАБ др Жељко Видовић, председник општине Врбас.
  Према речима Срђана Везмара, председник Управног одбора РРАБ, организација је у протеклом периоду формирала четири сектора деловања. “Активности ћемо реализовати кроз рад сектора за развој малих и средњих предузећа, омладинског и социјалног предузетништва, затим кроз сектор за развој општина, међусекторску сарадњу и стратешко планирање, сектор одрживог развоја и обновљивих извора енергије, и кроз сектор међурегионалне и међународне сарадње, све у циљу економског развоја Бачке и региона”, рекао је Везмар.
  Председник Скупштине РРАБ др Жељко Видовић је истакао да је за успешно представљање пред претприступним фондовима ЕУ неопходна сарадња више локалних самоуправа из региона. “Европа не препознаје општине и појединачне пројекте, већ само регионе и заједничке пројекте. Није важно где ће се реализовати заједнички пројекти, да ли у Врбасу или у Кули, или на неком другом месту, јер ће они бити и конципирани да њихова реализација доноси корист целом крају”, рекао је др Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"