Врбас за изградњу мини елекрaтане

У Покрајинском секретаријату за енергетику и минералне сировине конституисана је група коју чине представници општина заинтересованих за изградњу мини хидроелектрана. Међу овим војвођанским општинама налази се и општина Врбас. Формирање групе и први кораци у покушају да се реализује овај пројекат учињени су са циљем да се у што скорије време почне са улагањем у обновљиве изворе енергије на подручју Војводине, као и да се општине, у којима би требало да се спроводе ти пројекти, повежу са страним инвеститорима. Целокупан посао предвиђен је Стратегијом развоја Републике Србије.
  „Да бисмо уопште дошли до реализације тог посла, потребно је да прво потпишемо Протокол о сарадњи, што очекујемо да ће се десити у наредних пар недеља. Затим, надлежно министарство треба да да своје мишљење о овом пројекту, а након тога се креће у његову реализацију. За изградњу хидроелектрана имамо у виду дванаестак локација на каналу Дунав – Тиса – Дунав, а једна од њих се налази у Врбасу“, рекао је Радослав Стриковић, покрајински секретар за енергетику и минералне сировине.
  Према првим плановима, врбаска хидроцентрала налазила би се на преводници на Шлајзу. Њен капацитет износио би 850 kW и годишње би производила око 4,7 милиона kWh електричне енергије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"