КПЗ Србије наградила Савино Село са два признања

Културно просветна заједница Србије доделила је Јовани Вујтовић, председници Савета Месне заједнице Савино Село и помоћници председника општине Врбас, као и Основној школи "Бранко Радичевић", два вредна признања. Јована Вујтовић награђена је за примерну посвећеност развоју свог села и села у локалној самоуправи општине Врбас, а савиноселска образовна установа за примерно васпитање и образовање ђака. Признање је примио Рахман Тигањ, директор ОШ "Бранко Радичевић". 

Признања су додељена на регионалној манифестацији "Сусрети села Србије" у селу Јазак, у општини Ириг, а добили су их најзаслужнији и најистакнутији појединци, организације, установе и колективи који примерено промовишу своје сеоске средине и доприносе њиховом развоју и бољем животу грађана.

На смотри "Сусрети села Србије" учествовало је 25 села из 12 општина и то Сремске Митровице, Шида, Ирига, Инђије, Пећинаца, Богатића, Врбаса, Новог Сада, Жабља, Бачког Петровца, Оџака и Темерина. Председник републичке комисије Културно просветне заједнице Србије је проф. др Миладин Шеварлић.