Врбасу 56 милиона динара од Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 41 локалне самоуправе вредне 4,1 милијарду динара, за реализацију 56 пројеката у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, културе, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта. Од укупног износа средстава, Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила је 3,4 милијарде динара.

Један од ових уговора припао је и општини Врбас и према његовим одредбама за финансирање пројекта "Инфраструктурно опремање у блоковима 100 и 44 у Врбасу" из буџета АП Војводине издвојено је 56.408.901,85 динара. У име општине Врбас уговор је потписао Милан Глушац, председник општине.

"Одличну сарадњу са Покрајинском владом и Управом за капитална улагања настављамо и у 2019. години. Већ у првој подели средстава намењених реализацији најважнијих инфраструктурних пројеката у Војводини, добили смо више од 56 милиона динара за два пројекта у Врбасу - изградњу паркинга са 63 места у центру града, и комунално опремање радне зоне у блоку 100. Овим ћемо решити проблем недостатка паркинг простора у граду, као и створити услове за долазак инвеститора, и то јесте простор у ком желимо да највише делујемо као локална самоуправа - унапређење градске инфрастуктуре и стварање услова за привредни развој града. Хвала Покрајинској влади и Управи за капитална улагања што препознају ове наше тежње и пружају пуну подршку њиховој реализацији", рекао је Глушац након потписивања уговора.  

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је на додели уговора да ће се и током 2019. године наставити реализација најважнијих инфраструктурних пројеката. Најавио је радове на уређењу саобраћајница у Новом Саду, почетак са радова на изградњи локалног пута Стапар - Сивац, завршетак радова реконструкције пута Опово - Дебељача, а биће реализовани, како је навео, и "бројни пројекти у области спортске инфраструктуре". Мировић је најавио и реконструкцију постојења за пречишћавање пијаће воде у општини Оџаци, почетак радова на изградњи нове индустријске зоне у Црепаји, реконструкцију моста у Ади, као и почетак изградње вртића у Шимановцима.

"У Војводини смо покренули нови велики инвестициони циклус. Заједно са локалним самоуправама радићемо на реализацији ових пројеката, а ове године почеће и изградња пречистача отпадних вода у Бачкој Тополи, Малом Иђошу, Србобрану и Темерину, вредних више од милијарду динара", рекао је Мировић.