Опремљена сензорна соба у Дневном боравку

Награда од 23.000 евра коју су слањем фискалних рачуна заслужили грађани општине Врбас у наградној игри "Узми рачун и победи 2018", утрошена је према плану - за опремање сензорне собе за потребе деце са инвалидитетом у будућем Дневном боравку, чије отварање се очекује убрзо.

Као иновативна метода рада са децом са различитим развојним поремећајима, сензорна соба се састоји од опреме и справа које служе за подстицање дететових чула и способности. Користи се у терапији деце са аутизмом, поремећајима сензорне интеграције и код деце ствара осећај сигурности и смирује их. Поводом опремања сензорне собе, Дневни боравак данас су обишли Данијела Илић и Маријан Мијановић, чланови Општинског већа, и Нада Батрићевић, директорка Центра за социјални рад.

"Опремили смо сензорну соби и сада је остало да се заврши и преостало опремање објекта и ангажују стручна лица за рад у Дневном боравку за лица са инвалидитетом. Соба ће омогућити нови рад са децом која имају сметње у развоју, опремљена је меким подним и зидним облогама, разним врстама апарата који стимулишу њихове осећаје и помажу њихов развој и комуникацију. Уз сензорну собу имаћемо радно-окупациону просторију, физио салу, просторију за рекреативне активности и просторију за рад логопеда са децом", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.