Локална безбедност задатак је целог друштва

Милан Глушац, председник општине Врбас, учествовао је данас на стручном скупу "Јачање сарадње у остваривању безбедносне превенције у градовима и општинама - деловање локалних савета за безбедност", који је у Новом Саду организовало Министарство унутрашњих послова Републике Србије, уз подршку "Фондације Ханс Зајдел" из Немачке.

Глушац је учесницима скупа представио пројекат "Полиција у локалној заједници", који се у општини Врбас спроводи већ неколико година и који представља ефикасан модел сарадње и заједничких активности локалних органа задужених за безбедност и Полицијске станице.

"Кроз оснивање и деловање локалних савета за безбедност најодговорнији друштвени субјекти и државни органи у градовима и општинама заједнички превентивно делују на смањење криминала и ризика по безбедност грађана. Сусрећемо се са низом традиционалних и нових безбедносних ризика и наш је задатак да дамо пуну подршку државним органима на сузбијању тих појава, а заједничко деловање сигурно ће донети ефикасније резултате на том пољу. Управо је наш пројекат 'Полиција у локалној заједници' послужио као модел како се може унапредити безбедност на многим пољима и како локална заједница, грађани и сви други делови друштва могу бити подршка полицијским тимовима", рекао је за vrbas.net Глушац.

Стручном скупу у Новом Саду присуствовао је и Драгомир Тешановић, командир Полицијске станице Врбас.